Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire jó a CBD?

Az endokannabinoid rendszer talán a legfontosabb rendszer testünkben, amely részt vesz az egészség fenntartásában. Nevét a felfedezéséhez vezető kannabisz növényről kapta. Minden ember és minden állat rendelkezik endokannabinoid rendszerrel.

Az emberi test minden szervében találhatók endokannabinoid receptorok. Az endokannabinoid rendszer minden szervben más és más feladatot lát el, de a cél mindig a homeosztázis (a stabil belső környezet fenntartása a külső környezeti változások ellenére).

Testünk magától is állít elő endokannabinoid molekulákat, amelyek hatnak ezekre a receptorokra. Ezek a molekulák majdnem teljesen megegyeznek a kannabisz növényben található kannabinoidokkal.

hogyan hat a cbd

A legismertebb kannabinoid receptorok a CB1 és a CB2. Mindkét típusú kannabinoid receptor megtalálható az egész testben. A CB1 receptorok legnagyobb számban az agyban, a gerincvelőben és az idegrendszerben, míg a CB2 receptorok elsősorban az immunsejtekben találhatók meg.

Érdekesség: Több receptorunk van kannabinoidokra, mint bármely más anyagra. Az endokannabinoid a legkiterjedtebb receptorrendszer a testben.

A betegségek legtöbbször akkor alakulnak ki, ha endokannabinoid hiányosság vagy zavar áll fenn. Ez a tény önmagában mutatja az endokannabinoid rendszer helyes működésének fontosságát a szervezet egészséges működéséhez.

cbd hatásai

Az endokannabinoid rendszer számos alapvető életfunkcióban vesz részt. Úgy tartják, hogy szerepet játszik a memóriában, a hangulatban, az alvásban, az étvágyban, a fájdalomban, az immunválaszban, a gyulladásban és a sejtek élet halál ciklusában. Számos fiziológiai folyamatot is befolyásol, beleértve a keringést, az anyagcserét és szervi funkciókat.

Az endokannabinoid rendszer a maga bonyolult tevékenységével az immunrendszerünkben, az idegrendszerünkben és a test összes szervében híd a test és a lélek között. Ha megértjük ezt a rendszert láthatjuk, hogy a tudatállapotok hogyan segítik elő az egészséget vagy éppen okozzák a betegséget.