Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelem

Jelen Adatkezelési Nyilatkozat célja, hogy a weboldal felhasználói által, az oldal használata során megadott és a weboldal üzemeltetői (New Line Organics Kft.) számára kezelt személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.

A jelen adatkezelési szabályzat a https://newlineorganics.hu/ weboldal és webshop adatkezelését határozza meg. A személyes adatok kezelését az alábbi alapelvek betartása mellett végzi:

i) Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

ii) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

iii) A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.

iv) Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Az adatkezelő megnevezé: New Line Organics Kft. (továbbiakban: Adatkezelő)

Az adatkezelő címe: 1158 Budapest, Késmárk utca 24.

Az adatkezelő elérhetőségei:

email: info@newlineorganics.hu

tel: +36 1 410 2504

honlap: newlineorganics.hu

Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett hozzájárulása.

2. ADATKEZELÉSEK CÉLJAI, KÖREI, IDŐTARTAMAI

2.1. Cookie-k (sütik) kezelése

A cookie egy olyan kis adatcsomag, amelyet a webhely az Ön számítógépének böngészőprogramjában tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a felhasználó számítógépén.

i) Adatkezelés köre: egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok a weboldal látogatóiról

ii) Célja: felhasználok azonosítása, azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

iii) Süti típusok:

 a) Munkamenet sütik - A honlap böngészéséhez, a funkciók használatához szükségesek - lehetővé teszik a látogató által adott oldalon, funkcióban vagy szolgáltatásban végzett műveletek megjegyzését. A "munkamenet sütik" alkalmazása nélkül a honlap    zökkenőmentes használata nem garantálható. Érvényességi idejük az adott látogatás időtartamára terjed ki, ezt követően automatikusan törlődnek.

 b) Teljesítmény cookie-k – Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldal használatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, a weboldal mely részére kattintottak, hány oldalt kerestek fel, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek ideje, melyek voltak a hibaüzenetek.  Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat.  A cookie-k által gyűjtött információk általánosak és névtelenek.  Csak a weboldal működésének javítására használhatók.

 c) Célzott vagy reklám cookie-k - Ezek a cookie-k a felhasználó és érdeklődési körének megfelelő reklámok megjelenítéséhez használhatók.  Ezekkel meghatározható egy reklám megjelenítési alkalmainak száma, valamint felmérhető a reklámkampányok hatékonysága.  Megjegyzik egy weboldal látogatását és az információkat megosztják más szervezetekkel, például a reklám közzétevőjével. 

iv) A cookie beállításokkal kapcsolatos információk és az Adatvédelem elfogadásával, valamint a weboldal látogatásával és használatával a böngésző elfogadja a cookie-k használatát. A cookie-k használatát elfogadhatja / letilhatja a webböngészőben megadott beállításokkal is. Fontos a cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

2.2. Webshop regisztrációs adatkezelés

i) Adatkezelés köre: a webshopon regisztráltak adatai

  • email cím
  • jelszó (a jelszó titkosított így azokat sem az Adatkezelő sem az Adatfeldolgozók nem tudják felhasználni)
  • telefonszám
  • keresztnév és vezetéknév
  • számlázási cím
  • szállítási cím

ii) Célja: A látogató által megadott adatok tárolása a gyorsabb és könnyebb használata érdekében a látogatónak lehetősége van regisztrációra, ami nem kötelező és vásárlást is kezdeményezhet nélküle.

iii) Időtartama: A webshop regisztrációs fiók törléséig, amire bármikor lehetősége van a regisztrált felhasználónak a fiókba való belépéssel a 'Személyes adatok törlése' gomb megnyomásával. Így a regisztrációja és azzal együtt minden személyes adata, beleértve a rendeléseinek adatait is, visszavonhatatlanul törlésre kerül.

iv) Adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett hozzájárulása.

2.3. Vásárlás során kezelt adatok

i) Adatkezelés köre: a webshopon való vásárláshoz szükséges adatok, regisztráció esetén a fiókhoz tartozó adatokat használjuk. Amennyiben nem regisztrált az alábbi adatokat szükségesek:

  • email cím
  • telefonszám
  • keresztnév és vezetéknév
  • számlázási cím
  • szállítási cím

ii) Célja: A vásárló által megrendelt termékek kiszállítása , megrendelés teljesítése.

iii) Időtartam: A megrendelés teljesítése utáni 30 napig Ez alól kivételt képez a rendeléshez kapcsolódóan kiállított számla és szállítólevél, melynek tárolási ideje a számviteli törvény 169.§ (2) bekezdésében meghatározott 8 év.

iv) Adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§ (1) bekezdésében meghatározott szerződés teljesítése.

2.4. Szállítás során kezelt adatok - adattovábbítás

i) Adatkezelés köre: a szállításhoz szükséges adatokat továbbítjuk a szerződött szállító partnerünknek (Adatfeldolgozó) aki kiszállítást végzi el

  • email cím
  • telefonszám
  • keresztnév és vezetéknév
  • számlázási cím
  • szállítási cím

ii) Célja: A vásárló által megrendelt termékek kiszállítása , megrendelés teljesítése.

iii) időtartama:

iv) Adatkezelés jogalapja: A GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§ (1) bekezdésében meghatározott szerződés teljesítése.

2.5. Online fizetés során kezelt adatok

A newlineorganics.hu webshopban a bankkártyás fizetést a OTP Mobil Szolgáltató Kft. (a továbbiakban: "OTP simplepay") teszi lehetővé. Ezen fizetési szolgáltató önálló adatkezelő, a New Line Organics Kft. nem fér hozzá a Felhasználó bankkártya adataihoz, bankkártya adatokat nem rögzít vagy tárol. A bankkártyás fizetés a OTP felületén történik. A bankkártyás fizetés teljesítésének ellenőrzésére az egyedi vásárlási azonosító szolgál.

Mi az OTP simplepay?

A OTP simplepay egy elektronikus fizetési megoldásokat nyújtó szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban vagy barátaidnak.

Online fizetés során a rendelés esetén kért adatok megadását követően a webáruház fizetést előkészítő oldaláról a SimplePay biztonságos fizetőoldalára kerül át a vásárló, ahol a fizetéshez szükséges kártyaadatokat szükséges megadni. A SimplePay fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel az tőle független és védett internetes oldal.

4. AZ ADATFELDOLGOZÓK

Tárhely szolgáltató

Rackhost Zrt.
6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41.
Telefonszám: +36 1 445 1200
 

Webshop szolgáltató

 

ShopRenter.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

4028 Debrecen, Kassai út 129.

info@shoprenter.hu

Telefonszám: +36 1 234 5012

https://www.shoprenter.hu/egyeb/adatvedelmi-nyilatkozat/

 

Szállítás

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

2351 Alsónémedi, Európa u. 2.

https://gls-group.eu/HU/hu/home

info@gls-hungary.com

Telefonszám: +36 1 802 0265

https://gls-group.eu/HU/hu/adatkezelesi-tajekoztato

 

Számlázás

Számlázz.hu

Cég: KBOSS.hu Kft.

https://www.szamlazz.hu

info@szamlazz.hu

Telefonszám: +36 30 35 44 789

https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/

 

Online fizetés


OTP simplepay

Cég: OTP Mobil Szolgáltató Kft.

https://www.simplepay.hu/

iugyfelszolgalat@simple.hu

Telefonszám: +36 1 5100 374

https://simplepay.hu/adatkezelesi-tajekoztatok/

 

5. AZ ÉRINTETTEK JOGAI

 

Az érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél
a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.
Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatkezelő - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.
A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az Adatkezelő költségtérítést állapíthat meg.

Az Adatkezelő a személyes adatot törli, ha
i) kezelése jogellenes;
ii) az érintett kéri;
iii) az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
iv) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
v) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha az Adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Email: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 1 3911 400

https://naih.hu